Μακρύς Γιαλός

Η κυρίως παραλία του Μακρύ Γιαλού, πάνω στην οποία είναι χτισμένο το Porfyra’s island apts, είναι μια από τις ομορφότερες και πιο οργανωμένες παραλίες της Κρήτης. Αποτελεί ταυτόχρονα έναν από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς της Κρήτης, αφού στο 1,5 της αμμώδους παραλίας μπορείτε να βρείτε κάθε είδους διασκέδαση τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες.

Σε ορισμένα τμήματά τα νερά είναι τόσο ρηχά που ακόμη και τα μικρότερα παιδιά μπορούν να παίξουν με απόλυτη ασφάλεια. Στο ανατολικό τμήμα της παραλίας μπορείτε να απολαύσετε μια σειρά από θαλάσσια σπορ.

Kalamokanias

Στην παραλία έχει απονεμηθεί η γαλάζια σημαία καθαρών και οργανωμένων παραλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξάλλου το όνομα της περιοχής δόθηκε ακριβώς επειδή έχει μεγάλη παραλία, η οποία δε διακόπτεται από βράχια.

Σε μικρή απόσταση από την κεντρική παραλία υπάρχουν πίσω από το λιμανάκι, βρίσκεται η πεντακάθαρη επίσης παραλία του Καλαμοκανιά, όπου σε 5 λεπτά πηγαίνετε με τα πόδια.

Kalamokanias2

Το ωραίο μικρό λιμανάκι του Μακρύ Γιαλού καυχιέται για τις ψαροταβέρνες του. Μερικοί από τους ιδιοκτήτες τους έχουν δικές τους βάρκες και έτσι είστε σίγουροι ότι το ψάρι που προσφέρουν είναι φρεσκότατο.

 

 

Παραλία Κουτσουρά

Στο δρόμο για την Ιεράπετρα και ελάχιστα λεπτά από το Μακρύ Γιαλό βρίσκεται ο Κουτσουράς, το πιο καινούργιο από τα χωριά της περιοχής.

Η ραγδαία ανάπτυξη του οικισμού κατά τη δεκαετία του 1980 είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός σημαντικού τουριστικού κέντρου του νότιου τομέα της επαρχίας. Υπέροχη παραλία με σκούρο σταχτί μοναδικό βότσαλο που βρίσκεται απλωμένο στα πλάτη της με τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά και με τα παχύσκιωτα αλμυρίκια αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους επισκέπτες.
Φημισμένες είναι οι δύο ταβέρνες του οικισμού που προσελκύουν εκατοντάδες επισκέπτες ημερησίως.
Η παραλία βραβευμένη με γαλάζιες σημαίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η πρώτη πλατύστερνη από τις νότιες παραλίες που συναντά κανείς στο δρόμο από την Ιεράπετρα προς τη Σητεία.

 

 

Αγία Φωτιά

Άλλος ένας όμορφος όρμος, με ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά 10 περίπου λεπτά δυτικά του Μακρυγιαλού. Ο μικροσκοπικός αμμώδης κόλπος της Αγίας Φωτιάς βρίσκεται μπροστά από έναν από τους ωραιότερους παραλιακούς οικισμούς στις ακτές του Λιβυκού πελάγους.
H αμμουδιά της είναι πραγματικά υπέροχη. Kοντά βρίσκεται και το Kουτσουνάρι, παραθεριστικό κέντρο με ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή. Γραφικά λιμανάκια, πλατάνια και καλαμιώνες, συνθέτουν το τοπίο του. Kοντινός είναι και ο τουριστικός οικισμός Γαλήνη.

Πηγή: http://www.incrediblecrete.gr/42/index.el.html

 

 

 

Ερημικές παραλίες

Ιδίως ανατολικά του Μακρύ Γιαλού, στο δρόμο δηλαδή που οδηγεί στη Σητεία, μπορείτε να ανακαλύψετε μια πλειάδα παραλιών, που αν και απολύτως ανοργάνωτες, αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, που επιλέγουν την ηρεμία για το μπάνιο τους.

Οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται δεν είναι προσβάσιμες με το αυτοκίνητο αλλά είναι πάρα πολύ κοντά στο δρόμο. Χαρείτε τη χαρά της ανακάλυψής τους και απολαύστε την ηρεμία που προσφέρει η απόλαυση της ανέγγιχτης φύσης τους.

Οι εντελώς παρθένες αυτές παραλίες που απέχουν λιγότερο από 5 χιλιόμετρα από το Μακρύ Γιαλό είναι η Λαγκάδα, το Καλό Νερό, Σπηλιά του Δράκου.

 

 

Διασκάρι

Daiskari

Βγαίνοντας από την ανατολική πλευρά του Μακρύ Γιαλού θα δείτε δεξιά σας τις πινακίδες που υπάρχουν για την παραλία Διασκάρι. Μετά από 2 λεπτά οδήγηση φτάνεται σε μια πανέμορφη και μαγευτική παραλία με πεντακάθαρα νερά και  άμμο.

(Φωτο)

Η περιοχή γενικότερα είναι ήρεμη και προτιμάτε από ανθρώπους που θέλουν να αποφύγουν τις πολύ οργανωμένες πλαζ.

Πηγή: http://www.insitia.gr/diaskari-tdc-93.html

 

 

Αχλιά – Γαλήνη
Axlia

Μετά τον Κουτσουρά συνεχίζοντας προς Ιεράπετρα μπορείτε να συναντήσετε ένα μικρό οικισμό τα Αχλιά και ένα μικρό κόλπο με πεντακάθαρα γαλάζια νερά. Στον κόλπο αυτό σχηματίζετε μία από τις ωραιότερες και απάνεμες παραλίες της περιοχής.
Η ονομασία της παραλίας δεν είναι ξεκάθαρη άλλοι την λένε Αχλιά και άλλοι Γαλήνη. Όπως και να έχει όμως πρόκειται για μία μεγάλη όμορφη παραλία με χοντρή άμμο, ομπρέλες και αρκετά αλμυρίκια που προσφέρουν σκιά στους επισκέπτες.
Εκτός από την μεγάλη αυτή παραλία υπάρχουν και άλλες μικρές παραλίες που περιμένουν να τις ανακαλύψετε.
Στην περιοχή που είναι ιδανική για οικογενειακές ήρεμες διακοπές υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και mini market.

Πηγή: http://www.insitia.gr/ahlia___galini-tdc-111.html